Om mig

 

Jag är verksam dokumentärfilmare och fotograf sedan mer än 20 år tillbaka. De senaste fem åren har naturfotografi upptagit alltmer av mitt intresse.

Jag tycker om att utforska och avbilda den magnifika naturen och djurlivet på Österlen. Ingen dag är en den andra lik när jag får möjlighet att fånga de skiftande landskapen, från böljande kullar till de dramatiska havet och främst det rika fågellivet.

Ett av mina främsta intressen är att närma mig fåglar och återge deras skönhet och naturliga beteende. Det är en utmaning som kräver både tålamod och viss skicklighet. Att smälta in i omgivningen, att bli en del av naturen, är en del av själva processen för mig. Genom att använda kamouflagetält och teleobjektiv tar jag mig nära fåglarna utan att störa dem, och försöker fånga deras värld i mina bilder.

Svårigheterna i att komma nära och lyckas avbilda ett djur är spännande och utmanande i sig. Djuren är i sitt rätta habitat så överlägsna människan och dessutom i många fall flyktiga i sin natur. Bara det faktum att naturen inrymmer ett myller av liv som egentligen är så svårt för oss människor att ens upptäcka är lockande.

Jag vill med mina avbildningar av naturen och karaktäristiska djurporträtt påminna om att vi människor har något att värna om och vara rädd om. Jag vill att bilderna ska väcka känslor av uppskattning och förundran för den underbara värld vi lever i.

Genom att dela mina bilder hoppas jag kunna inspirera andra att också upptäcka och skydda den vilda skönheten på Österlen och i världen omkring oss.

Det är mitt sätt att bidra till bevarandet av naturen och till att sprida medvetenhet om dess skönhet och skörhet.